Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

PLODY MOŘE, KRABI



KRABI


- prodávají se jak čerství (živí) tak mrtví
- vaří se ve slané vodě, maso se pak z klepet vyloupne
- jde o komerční bílé maso
- krabí hnědé maso – není příliš kvalitní – z krabích vnitřností
- obchodní termíny:

• krabí maso z nohou a klepet - CRAB MEAT
• karbanátky z krabího masa smíchané s rybím masem a kořením CRAB CAKES (na smažení na oleji)
• DRESSED CRAB – upravený krab, obsahuje část bílého a hnědého masa promíchaného se strouhankou uloženého zpět do krabího krunýře
- krabí maso se prodává čerstvé, mražené, konzervované
- dle Norské legislativy musí krabí produkty obsahovat 90% krabího masa

- CRAB FLAVOURED STICKS – menší podíl krabího masa, má blízko k surimi (podle českých předpisů by se neměly označovat jako krabí tyčinky – není to čistý krabí produkt)
- surimi – vyrábí se z tresky aljašské či tresky tmavé – je velkým základem pro fabulaci krabích produktů

- Krab Aljašský (Kamčatský)

Žádné komentáře:

Okomentovat