Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Dílčí pohledy na akvakulturu v Evopě, PSTRUH


Dílčí pohledy na akvakulturu v Evopě


odhady

- nárůst počtu populace
- odlov ryb z moří a oceánů postupně narazí
- produkce akvakultury se strmým nárůstem, který víceméně kopíruje populační nárůst

PSTRUH

- ryba známá i pro nerybáře
- stala se od 70. let standardní konzumní rybou
- ztratila punc výjimečnosti
- v 90. letech byl meziroční nárůst objemu produkce 5-10%

- růst obliby se posunuje do dalších dimenzí = neobchoduje se jen zmrazený vyvrhnutý pstruh, ale existuje i tzv. „motýlková úprava pstruha“, kdy vyvrhnutý pstruh vypadá jako by byl celistvý neporušený kus
- největšími producenty jsou 1. Itálie, 2 Francie, 3. Dánsko
- voda z Alp je bohatá na kyslík, je chladná = splňuje přesně podmínky pstruha
- dovoz pstruha do ČR – levnější než z vlastní produkce => padají mezinárodní bariéry

Žádné komentáře:

Okomentovat