Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Grantová agentura

- cílem této organizace je poskytovat účelové fin. prostředky na veřejné soutěže, které souvisí s výzkumem a vědou. Ta je napojena na Radu vlády ČR pro vědu a výzkum.

Český statistický úřad - je nezávislý. Cílem této organizace je nestranné čili objektivní šetření o základních informacích a činnosti našeho státu.

5) OSTATNÍ NEZISKOVÉ VEŘEJNOPRÁVNÍ ORGANIZACE
a) ČT - má udělena práva pro vysílání od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, PO nezapsaná v OR. Jejím posláním je poskytovat objektivní, ověřené, všestranné a vyvážené informace pro svobodné vytváření názorů, rozvíjet kulturní identitu národa a rozvíjet ekologické informace, sloužit k výchově a vzdělání. Fin. zdroje = poplatky občanů, příjem z vl. podnikatelských činností, povinné pro všechny maj. televize??? (reklamní předměty, akce)
b) Český rozhlas - licence přidělena Radou pro rozhlasové a televizní vysílání
c) Nejvyšší kulturní úřad - sídlo Praha, kontroluje hospodaření se stáním majetkem a fin. prostředky vybranými na základě zákona ve prospěch příspěvkových organizací s výjimkou prostředků vybíraných obcemi. Kontroluje státní závěrečný účet ČR. Kontroluje zadávání státních zakázek (kontrola ministerstev), kontole nepodléhá ČNB.

Žádné komentáře:

Okomentovat