Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Poznatky a návrhy západoevropských firem při realizaci MBO:

Poznatky a návrhy západoevropských firem při realizaci MBO: 1. Zjistit, zda vrcholové vedení firmy je ochotné podporovat manažerské postupy odpovídající MBO. 2. Účastníci MBO by měli být předem seznámeni s uplatňováním metod MBO. 3. Podřízení se musí plně zúčastňovat na MBO. 4. Účastníci MBO by měli vždy vědět, jak plní svoje úkoly. 5. Vedoucí i podřízení by měli analyzovat všechny důležité oblasti týkající se odpovědnosti podřízeného a na základě toho stanovit priority cílů. 6. Cíle na všech stupních řízení musí být navzájem slučitelné a musí si navzájem napomáhat.
7. Aby měla firma prospěch z MBO, je třeba posilovat důvěru v MBO u všech pracovníků. 8. Aby byl systém MBO úspěšný, je nutné odstranit všechny existující organizační bariéry . Tyto bariéry mohou bránit snaze pracovníků experimentovat a inovovat. 9. Manažeři by měli být velmi opatrní při rozhodování o výši platů. Fin. odměna za splnění cílů je jen jednou formou odměňování. Zasloužená pochvala ve formě nepeněžní odměny může mít pozitivnější motivační účinek na pracovníka než materiální odměny.
77. Vysvětlete pojem „strategie rozvoje podniku“ a cíle strategického řízení podniku. Jak se určí strategické období? Vyjmenujte fáze (problémové bloky) strategického řízení a jejich význam.

Žádné komentáře:

Okomentovat