Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

BAKTERIE MÁSELNÉHO KVAŠENÍ:

- produkují z glycidů kys. máselnou

- škodí – odběrem glycidu

- odbouráváním kys. mléčné

- pod pH. 4,2 neúčinné

OCTOVÉ BAKTERIE:

- působí jen za přístupu vzduchu

- kys. octová v siláži je spíše produktem nepravých mléčných bakterii

HNILOBNÉ BAKTERIE

- rozkládají bílkoviny za vzniku nepřijemného pachu

- k množení potřebují kyslík a pH. větší než 5,5

KVASINKY

- vytvářejí alkohol CO2

- do určitého množství jsou pozitivní

- nevýhodou je rychlejší kazitelnost

- k množení potřebují kyslík

PLÍSNĚ:

- mikroorganismy vylučující toxiny

- jsou velmi neezpečné

- brzdí kysání

- potřebují kyslík

Žádné komentáře:

Okomentovat