Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

b) Krmné moučky:

- Krevní – náležité sterilizované - (kazí se), hodně N L

- Rybí – z odpadu rybářského průmyslu

- pro kvalitu je důležitý obsah tuků a soli

- Masokostní – vyráběny veterinárními asanačními ústavy, obsahují 55% NL

c) Živočišný Tuk:

- jako součást krmných směsí

- buď náhrada mléčného tuku v mléčných KS

d) Ostatní krmiva živ. původu:

- pro krytí metabolických potřeb – krmný vápenec

- přírodní fosforečnany

- přírodní fosfáty

- krmná sůl

MKP: - minerální krmné přísady

- dávají se přímo do krmných směsí – nebo jako liry

- zvláštní význam má Grit – Křemičitá drť a jiné minerály rozpustné v žaludeční šťávě (slouží pro drůbež – zpracování krmiva ve svalnatém žalůdku)

- po zjištění skutečnosti, že ...................... mikroorganismy jsou chopny vytvářet vlastní bílkovinu (esencialní AK) i z jednoduchých nebílkovinných dusíkatých látek (NL) se začala používat MOČOVINA

Žádné komentáře:

Okomentovat