Členění společného stravování podle poskytovaných služeb:
- Restaurační – nejrozšířenější, úzce souvisí s rozvojem CR a obchodu, strávníci hradí náklady v plné výši, součástí ceny je i zisk podnikatele, časté spojení s ubytovacími službami a společensko zábavními
- Závodní – plní funkci základního a doplňkového stravování pro pracovníky podniku v průběhu pracovní doby, čili je určeno pro určitý okruh spotřebitelů (v případě volné kapacity může poskytovat stravování i cizím strávníkům, strávníci hradí pouze část nákladů na přípravu stravy, zbytek hradí podnik
- Školní – zahrnuje stravování dětí, žáků, studentů a zaměstnanců škol poskytované ve školních jídelnách MŠ, ZŠ, SŠ a VŠ (menzy), strávník hradí pouze část ceny jídel, hlavním účelem je zajištění správné výživy pro jednotlivé věkové skupiny
- Ústavní (nemocnice, armády, domovy důchodců, lázně) – každá skupina má specificky upravenou stravu
Žádné komentáře:
Okomentovat