Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Činnosti podniku společného stravování

Činnosti podniku společného stravování

Společné stravování je součástí cestovního ruchu, úzce souvisí také se službami ubytovacími.

Zvláštnosti:
 výroba a prodej probíhá na 1 místě, následuje okamžitá spotřeba
 nevyrábí se na sklad
 rychlá a častá obměna sortimentu
Podnikatel na sebe bere určitou míru rizika a vkládá do podnikání svůj kapitál – náročnost na lidský kapitál (vysoké investice na vybavení, velký počet pracovníků, požadavky na vzdělání, mzdové náklady, nutná motivace, řízení, organizování..).

Služby ve společném stravování:
1. společné stravování
2. společensko zábavní služby
3. cateringové služby
4. ubytovací a doplňkové služby

Žádné komentáře:

Okomentovat