Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

VIII. Srovnání výnosnosti a rentability založeného podniku s odvětvovým průměrem

Ke srovnání výnosnosti a rentability společnosti nám poslouží údaje čerpané z Ročních výkazů o činnosti Očních optik a Vybrané ukazatele zdravotnické statistiky Severomoravského kraje. Vzhledem ke konkurenci jsou ceny za jednotlivé zboží a služby srovnatelné.
Ostatní specializované úkony jsou hrazeny zdravotními pojišťovnami v bodovém systému. Z dosažených údajů hodnotím podnik LENCES spol.s r.o. kladně.


Závěr


Oční optika je jednou z prosperujících oblastí a dle zjištěných výsledků i životaschopnou podnikatelskou činností. Z dosažených údajů vyhodnocuji podnik LENCES spol.s r.o. , jako dynamicky se rozvíjející společnost s příznivými finančními ukazateli.
Je v dobré finanční situaci, rychle se rozvíjí a většina finančních ukazatelů je v pořádku. Mé hodnocení finanční analýzy je spíše více teoretické, neboť v praxi se s ní setkávám poprvé a nemám tedy patřičné zkušenosti k potřebnému hodnocení a porovnávání s jinými zjištěnými údaji. Společnost ví sama nejlépe, kde má své největší slabiny a co může ještě zlepšit.

Žádné komentáře:

Okomentovat