Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

II.Charakteristika společnosti

Předmět podnikání společnosti :

Oční optika


Podnikatel založil společnost s ručením omezeným - oční optiku. Přímo v centru města Karviná v Severomoravském kraji, ve vlastní rodinném domě, který byl vhodný pro zřízení takovéto živnosti. V domě zřídil dílnu i prodejnu, stačily pouze drobné úpravy, zařízení prodejny a vybavení dílny potřebnými brousícími a dalšími optickými přístroji.


Při průzkumu trhu podnikatel zjistil, že přímo ve městě se nachází pouze jediná oční optika - pobočka firmy FOKUS a.s. , která je pouze sběrnou pro hlavní provozovnu v Ostravě. Z tohoto důvodu je doba dodání zboží a oprav pro zákazníky příliš dlouhá. Ve městě provozují praxi 3 oční specialisté, jsou zde dvě nemocnice a jedna poliklinika, na všech je i oční oddělení, dále je zde oční školka a lázně DARKOV, kde se léčí hodně zahraničních pacientů. Přímo v lázních využil možnost pronájmu nebytových prostor, vhodných k zřízení prodejny oční optiky.

Pro zřízené dvě provozovny oční optiky - prodejnu s dílnou v centru města a druhou prodejnu přímo v lázních DARKOV, musel podnikatel zajistit plynulý provoz čtyřmi zaměstnanci. Zaměstnanci mají patřičné odborné vzdělání, praxi, a důraz je také kladen na jejich jazykové znalosti, celkové vystupování a komunikativnost.
Prodejny podnikatel vybavil regály, zrcadly, pulty, pokladnami atd., musel také nakoupit zboží do prodejen a zásobit je.

Žádné komentáře:

Okomentovat